I Ministarstvo turizma i ekologije u novoj vladi

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva - SACEN International pokrenuo je inicijativu za formiranje Ministarstva za turizam ekologiju i ugostiteljstvo u novoj Vladi Srbije.

BEOGRAD - Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva - SACEN International pokrenuo je inicijativu za formiranje Ministarstva za turizam,ekologiju i ugostiteljstvo u novoj Vladi Srbije.

Kako je Tanjugu rekao predsednik SACEN International Dragan Gligorijević, inicijativa je pokrenuta početkom maja na sednici Upravnog odbora i Skupštine, uz podršku čitave ugostiteljsko-turističke privrede Srbije, strukovnih udruženja, privrednih komora i sindikata.

Gligorijević je kazao da su o ovoj inicijativi obavešteni premijer  Aleksandar Vučić.

Kako se navodi u saopštenju ove organizacije, turizam je multidisciplinarna privredna grana, veoma važna za razvoj Srbije kao države regiona Jugoistočne Evrope.

Sagledavajući postojeće raspoložive prirodne resurse sa dodatnim manjim ili većim investicijama, ova privredna grana Srbije može se podići na zavidni nivo.

Činjenica je da je broj zaposlenih u turizmu u ovom trenutku veći od 120.000, novim projektima i osposobljavanjem postojećih objekata, kao i praveći poželjne celine, može se podići nivo zaposlenih za još 20-30 hiljada, što može biti od velikog značaja za Srbiju.

Samim tim, podizanje kvaliteta usluga i stvaranjem prijatnog ambijenta podiže se, kako dinarski, tako i devizni priliv od turizma.

Dobrom promocijom, to doprinosi stvaranju pozitivnog imidža zemlje i zato je neophodno razvijati vidove turizma za koje postoje optimalni uslovi i zahtevi tražnje, selektivno i po prioritetima.

Stoga, od suštinske je važnosti da imamo efikasno Ministarstvo turizma sa jakom turističkom inspekcijom, sa turističkim info pultovima u emitivnim zemljama Evropske Unije, čiji je zadatak promocija receptivnog turizma Srbije, navodi se u saopštenju.


Sacen International

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva

Dr Ivana Ribara br.77/3,
11070 Novi Beograd

tel: +381 (0)11 215 45 45
tel: +381 (0)63 225 422

sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com

Prof.dr Dragan Gligorijević, 
Predsednik Sacen International-a

Copyright © 2016 Prof.dr Dragan Gligorijević sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com tel: +381 (0)63 225 422