Zlatna čaša gostoljublja - Banja Luka

-Iza nas jesu godine velikih napora, godine u kojima se turistički i radnici u javnim institucijama dali izuzetan doprinos da ono što radimo u oblasti kulture, sporta i privede upakujemo u jedan dobar turistički proizvod i predstavimo se u okviru turističke privrede jugoistoka Evrope. To su vrlo veliki iskoraci, i uz nadogradnju turističke infrastrukture, Banja Luka će definitivno postati jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u budućnosti – rekao je gradonačelnik Banja Luke Slobodan Gavranović.

Direktor Međunarodnog centra za razvoj turizma kazao je da je Banja Luka predivan grad, koji jednostavno miriše na gostoljublje i istaknuo da je između gostoljublja i gostoprimstva velika razlika.

- Svjetska turistička organizacija i SACEN su poslali poruku da gosta treba voleti. Od vas smo upravo to naučili, da gosta volite od kako znate za sebe i to je gostoljublje,a gostoprimstvo je vezano sa interesom i novcem.Vi ste nam kao svetionik, i u šali kažemo da Banja Luka treba da otvori školu gostoljublja i naučite druge o tome– rekao je Gligorijević novinarima.

Gligorijević je najavio da danas iz Banje Luke startuje nova Međunarodna turistička patrola za izbor najboljih u turizmu Mediterana i jugoistočne Evrope.

Direktor Turističke organizacije grada Banje Luke, Ostoja Barašin kaže da ove turističke nagrade pripadaju građanima koji predstavljaju mjerilo gostoljubivosti jednog grada. On je naglasio da će Turistička organizacija grada i u narednom periodu nastaviti da promoviše turističe potencijale grada.

Uručenje turističkih nagrada upriličeno je u okviru obilježavanja Spasovdana - krsne slave Banje Luke i prvi put je organizovano u gradu koji je i dobitnik nagrada. Gradonačelnik i direktor Turističke organizacije grada nisu mogli da prisustvuju zvaničnoj ceremoniji dodjele nagrada koja je ranije održana u Beogradu.


Sacen International

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva

Dr Ivana Ribara br.77/3,
11070 Novi Beograd

tel: +381 (0)11 215 45 45
tel: +381 (0)63 225 422

sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com

Prof.dr Dragan Gligorijević, 
Predsednik Sacen International-a

Copyright © 2016 Prof.dr Dragan Gligorijević sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com tel: +381 (0)63 225 422