Šeširijada

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Održavanje „Šeširijade 2016“ se odlaže za 23.jul
Međunarodni Šešir-fest, „Šeširijada 2016“, odlaže se za narednu subotu, iako su sve pripreme za ovu manifestaciju obavljene, rekao je Dragan Gligorijević, predsednik Društva Skadarlija na Konferenciji za novinare u Kući Đure Jakšića. On je istakao da je Društvo, kao organizator Šešir-festa, odlučilo da zbog nepovoljne meteorološke prognoze za ovaj vikend odloži manifestaciju za nedelju dana, odnosno za 23.jul. O Šeširijadi i novom terminu za njeno održavanje govorili su i potpredsednik opštine Stari Grad Nenad Borovčanin, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i direktor UK „ Parodbrod“ Milena Kuzmanović, koji su podržali organizovanje manifestaciju, kao i Nebojša Nušić, predsednik Fondacije Nušić, čije udruženje je dalo značajan doprinos ovogodišnjem događaju u Skadarliji.
Govoreći o Četvrtoj međunarodnoj „Šeširijadi 2016“, Dragan Gligorijević je podsetio da je reč o jednoj od omiljenih gradskih manifestacija, koja je još prošle godine privukla veliku pažnju, kako Beograđana, tako i posetilaca i gostiju glavnog grada. Društvo Skadarlija, koje već godinama nastoji da neguje boemeski i umetnički duh Skadarlije, jedne od najstarijih gradskih ulica, uvrstilo je Šeširijadu u glavni deo svojih projekata. Ove godine prijavljen veliki broj učesnika u zabavno-umetničkom programu, koji se po tradiciji održava ispred Kuće Đure Jakšića, istakao je Gligorijević. Mnogi od njih su poznati skadarlijskoj publici sa prošlogodišnje Šeširijade, ali će program, ove godine, biti obogaćen i nastupima pojedinih priznatih umetnika. Takođe učestvuju i deca iz osnovnih škola i gimnazija, ali i deca sa posebnim potrebama iz udruženja „Naša deca“, rekao je Gligorijević.
Revija šešira je sastavni deo Šeširijade za koju uvek vlada veliko interesovanje. Najava učesnika odvija se na sam dan manifestacije, a takmičari se nadmeću u nekoliko kategorija. Ove godine, takmičari će po prvi put dobiti i novčane nagrade i to: za prvo mesto 10 hiljada dinara, za drugoplasiranog takmičara je predviđeno je pet hiljada, a za treće mesto tri hiljade dinara. Novčanu nagradu je obezbedio vlasnik kafane „ Šešir moj“, Vlada Ilić, počasni predsednik Društva Skadarlija, ali i jedan od pokrovitelja i sponzora Šeširijade, rekao je Dragan Gligorijević.


Sacen International

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva

Dr Ivana Ribara br.77/3,
11070 Novi Beograd

tel: +381 (0)11 215 45 45
tel: +381 (0)63 225 422

sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com

Prof.dr Dragan Gligorijević, 
Predsednik Sacen International-a

Copyright © 2016 Prof.dr Dragan Gligorijević sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com tel: +381 (0)63 225 422