ODRZANA ŠEŠIRIJADA 2016

"Šeširijada 2016" u Skadarliji okupila učesnike sa pet kontinenata!

 23. 07. 2016 

Međunarodni šešir fest "Šeširijada 2016" ispred Kuće Đure Jakšića u Skadarliji, na kojem je više od 200 učesnika iz 15 zemalja svečano je otvoren govorom gradskog menadžera Gorana Vesića.Promešani šeširi su ukrasili ulicu Skadarlije.
Vesić je rekao da je u pitanju lepa manifestacija, jedna od onih koja privlači turiste u srpsku prestonicu, ali i ona koja građane i goste Beograda upoznaje sa tradicijom i istorijom.

- Ovo je četvrta "Šeširijada" u Skadarliji, koja je mesto okupljanja svih onih koji posete Beograd. Ovo je prava prilika da se posetioci upoznaju sa onim šta je Beograd nekada bio, kako se Skadarlija razvijala u 19. veku kada je Beograd pokušavao da iz jedne orijentalne varoši postane moderan evropski grad. Skadarlija nije samo mesto u koje dolaze turisti, to je mesto naše istorije, kulture, mesto u kome su bili mnogi naši poznati pisci od Đure Jakšića, Tina Ujevića, Mome Kapora...Trebalo bi da imamo što više ovakvih manifestacija – istakao je Vesić i izrazio zadovoljstvo što je na "Šeširijadi" dobio simbol Skadarlije, šešir i štap.

Gradski menadžer Goran Vesić otvorio je događaj

Na današnjoj "Šeširijadi" učestvuju takmičari sa pet kontinenata, ali i da se ovom manifestacijom šalje poruka da je Beograd gospodski grad.

Osim domaćih šeširdžija učestvuju i gosti iz Bjeljine, Banja Luke, Ohrida, Herceg Novog, Zagreba, Opatije i Portoroža, a biraju se najbolji starogradski, etno, diplomatski, poslovni, najmanji i najveći šešir.


Sacen International

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva

Dr Ivana Ribara br.77/3,
11070 Novi Beograd

tel: +381 (0)11 215 45 45
tel: +381 (0)63 225 422

sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com

Prof.dr Dragan Gligorijević, 
Predsednik Sacen International-a

Copyright © 2016 Prof.dr Dragan Gligorijević sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com tel: +381 (0)63 225 422