Београд у трци за избор најбољих

СРЕДА, 03. АВГ 2016, 20:26 -> 20:46
ИЗВОР:ТАНЈУГ
 
Београд је у трци за избор најбољих дестинација у туризму југоисточне Европе и Медитерана за 2016. у летњој сезони и категорији континенталног туризма, која је почела обиласком Међународне туристичке патроле "Sacen International" - Међународног туристичког савеза.

Патроле су обишле Барселону, Ницу, Атину, Венецију, Опатију, Беч, Праг, Порторож, Пореч, Венецију, Дубровник, Херцег Нови, Будву, Скадар, Охрид и Београд и Ђердап, чиме су та туристичка места започела трку за неку од награда у туризму југоисточне Европе и Медитерана за 2016, саопштио је Међународни туристички савез.

Председник "Sacen International" Драган Глигоријевић, који предводи патроле, на конференцији за медије је рекао да је задовољан квалитетом летње туристичке сезоне у регону југоисточне Европе и Медитерана.

Упркос свим недаћама које су погодиле туризам од мигрантске кризе, терористичких напада, економске кризе и вируса, туристичке привреде бележе благи пораст и добре резултате.

Калемегдан
Према његовим речима, Шпанија је за сада убедљиво најбоља на Медитерану, а Венеција је у потпуности одбранила титулу најбољег у приморском туризму региона.

Такође, Дубровник предњачи у организацији културних догађаја, Требиње у винском туризму, Беч у масовном туризму региона, Ђердап у етно-еколошком туризму, Бањалука као најгостољубивије туристичко место региона, Медитеранско-здравствени центар Игало у бањско-здравственом туризму, док Београд предњачи у континеталном туризму.

 Саборна црква
Посебно пријатно изненађење био је Ђердап који је са Дунавом, румунском и српском обалом, озбиљан кандидат за шампиона етно-еколошког туризма 2016. године у региону југоисточне Европе и Медитерана.

 Ђердап
Неколико кандидата номиновано је из више држава у категорији: „Витез кулинарства 2016. године југоисточне Европе и Медитерана“, а готово да је сигурно да нови витез кулинарства за 2016. годину долази из Француске.

Ђердап и Београд су у трци са Барцелоном и Истром за туристички оскар „Златно туристичко срце“.

 Храм Светог Саве
Од ове године у Међународну туристичку акцију „Бирамо најбоље у туризму“, како се истиче, укључен је и Медитеран са својим дестинацијама у свих 15 категорија.

Глигоријевић је подсетио да је 2016. година 26. избора најбољих, туристичих оскара - Златног туристичког срца.

 

 Поглед на Нови Београд са Калемегдана
Свечано уручење престижног признања - туристичког оскара „Златно туристичко срце“ планирано је за крај априла 2017. године у Венецији на отварању летње туристичке сезоне 2017.


Sacen International

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva

Dr Ivana Ribara br.77/3,
11070 Novi Beograd

tel: +381 (0)11 215 45 45
tel: +381 (0)63 225 422

sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com

Prof.dr Dragan Gligorijević, 
Predsednik Sacen International-a

Copyright © 2016 Prof.dr Dragan Gligorijević sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com tel: +381 (0)63 225 422