TURISTIČKI OSKAR MEDITERANA I JUGOISTOČNE EVROPE


Sacen International МеђународниТуристички Савез прогласио је најбоље у туризму Медитерана и југоисточне Европе..

Ђердап и Скадарлија добитници туристичких признања
БЕОГРАД -Међународни Туристички Савез и Међународни центар за развој туризма и угоститељства прогласили су Национални парк Ђердап за шампиона еколошког туризма Медитерана и југоисточне Европе.
Национални парк Ђердап је тако у оквиру туристичке акције "Бирајмо најуспјешније у туризму Медитерана Југоисточне Европе 2016." добитник признања "Златно туристичко срце Медитерана и југоисточне Европе", међу осталим добитиницима у другим категоријама, саопштено је из организације Sacen International.

  Национални парк Ђердап

Добитник признања "Златнa чашa гостољубља"  је и београдска боемска четврт Скадарлија  а свечана додела признања биће одржана 29. априла баш у Скадарлији приликом отварања летње туристичке сезоне.

Међународни Туристички Савез и Међународни центар за развој туризма Шпанију су оценили као најбољу туристичку дестинацију Медитерана и југоисточне Европе, а Венецију за шампиона  приморског туризма.

Француска је шампион зимског туризма Медитерана и југоисточне Европе, Словенија здравственог туризма, а Опатија најбоље туристичкко место.

За интернационалног витеза кулинарства Медитерана и југоисточне Европе проглашен је Мића Стојановић, за најбољу туристичку агенцију проглашен је Fly&Fly Travel, Грчка за шампиона културног туризма, а Бања Лука за шампиона континеталног туризма

Тоне Хорват из Новог места у Словенији проглашен је за најбољег директора средњих угоститељско-туристичких школа Медитерана и југоисточне Европе.

УГОСТИТЕЉСКО-ТУРИСТИЧКА ШКОЛА БЕОГРАД,ХОТЕЛ ПАЛАС -ШАМПИОН ДУАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ.

Specijalno priznanje-najbolje ugostiteljsko-turisticko preduzece(kompanija) zapadnog Balkana: Ugostiteljsko-turisticko preduzece “MORAVA” Čačak

Prolom voda je izabrana za najbolju vodu 2016. godine u regionu jugoistočne Evrope.

У склопу акције, Међународна туристичка патрола  осим Србије, обишла је бројне друге земље попут Француске, Шпаније, Италије, Аустрије, Мађарске, Турске, Румуније, Бугарске, Словеније, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Туниса, Малте, Кипра и Грчке, након чега је међународни стручни жири изабрао најбоље.


Sacen International

Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva

Dr Ivana Ribara br.77/3,
11070 Novi Beograd

tel: +381 (0)11 215 45 45
tel: +381 (0)63 225 422

sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com

Prof.dr Dragan Gligorijević, 
Predsednik Sacen International-a

Copyright © 2016 Prof.dr Dragan Gligorijević sacenbg@eunet.rs, sacenbg@gmail.com tel: +381 (0)63 225 422